Bad Lieutenant - Never Cry Another Tear

Triple Echo 2009

Julkaistu : 23 joulukuu 2009

Joy Division-, New Order- ja Electronic-miehenä nimeä kasvattaneen Bernard Sumnerin uusin viritys Bad Lieutenant ei kauaksi viimeisistä edeltäjistään karkaa. Leppoisaa brittipoppista perinteisillä elementeillä (vahvasti koneistettu tuotanto, kliininen yleissointi trikattuine rumpuineen, runsas kitara-arpeggioiden käyttö, pakolliset kertosäetamburiinit) on syntynyt jo runsaat pari vuosikymmentä. Perusbrittipop saattaa esiintyä nyt väärässä ajassa, vaikka musiikkityyleistä niin ei sanoa saisikaan. Mullistuksia odottava ei tosin olisi nauttinut, vaikka materiaalin käsiinsä heti Joy Division -aikakauden jälkeen olisi saanutkin.
 Sinkkubiisi Sink or Swim rullaa albumilta erottuen. Summer Days karkaa synasoundien ja kitarasoolon myötä stadionrockin puolelle. Siltä suunnalta ei paluuta ole. Järkälemäinen Dynamo viittaa Dublinin suuntaan aina rumpukompista lähtien, Poisonous Intent -renkutus taas alkuysärin yhden hitin ihmeisiin.
 Merkityksettömien laulujen julkaiseminen on aina rangaistava teko. Etenkin jos näitä on upotettu 14 peräjälkeen. Yhtyeen itse tuottaessa, on kokeneiden ja omaan tekemiseen sokeutuneiden rokkareiden kyseessä ollessa olemassa riski laatukontrollin pettämisestä.


Pisteet: 2/5


Vesa Aleksi

---