Todd Rundgren - Liars Live

Sanctuary 2005

Julkaistu : 21 toukokuu 2006

Todd Rundgren on musiikkimaailman monitoimimies, joka hallitsee suvereenisti paitsi soittamisen, laulamisen ja säveltämisen, myös musiikkiteknologian. Tietokoneetkaan eivät ole vieraita tälle pitkän linjan muusikolle, ja tuottajana hänellä on takanaan lukematon määrä julkaisuja. Näistä menestyksekkäin, Meat Loafin Bat Out Of Hell, kuulunee edelleen maailman kymmenen eniten myydyn levyn joukkoon.

Liars Live -konsertti on kuvattu vuonna 2004 New Yorkin Albanyssa sijaitsevassa Esittävien taiteiden keskuksessa, The Eggissa. Liarsiksi nimetyssä kiertuebändissä esiintyvät Todd Rundgrenin lisäksi John Ferenzik, Jesse Gress, Prairie Prince ja Kasim Sulton.

Orffin mahtipontisella Carmina Buranalla alkava taltiointi kuvaa osuvasti mitä tuleman pitää: valojen, pukujen ja ennen kaikkea musiikin juhlaa. Materiaalista puolet keskittyy tuoreimman Liars-albumin kappaleisiin ja loput Rundgrenin varhaisempaan tuotantoon aina 1970-luvulta lähtien. Tasavahvassa kokonaisuudessa ei juuri notkahduksia koeta, vaan tarjolla on toinen toistaan mehukkaampia musiikkipaloja.

Esiintyjänä Rundgren on luontevimmillaan kitaran kanssa, johon hän tosin tarttuu valitettavan harvakseltaan. Sitäkin vakuuttavampaa toiminta näinä hetkinä on; siitä todisteena vaikkapa repivän komea soolo George Harrison -coverissa While My Guitar Gently Weeps. Puhtaasti laulamiseen keskittyessään Rundgren hoitaa ”mihin laittaisin käteni” -ongelman huiskimalla ilmaa jopa siinä määrin, että näky saa koomisia mittasuhteita. Viihdyttävää!

Dvd:lle on sisällytetty parituntisen konsertin lisäksi viisiminuuttinen ”valokuva-albumi” ja varttitunnin mittainen, Japanissa käsivaralla kuvattu videopäiväkirja, joista varsinkin jälkimmäinen on hauskuuttava ekstra mahtavan konsertin päälle. Kokonaisuudessaan julkaisu antaa kunnon vastineen kuluttajan rahoille, niin ajallisen keston kuin itse sisällön laadunkin puolesta.


Pisteet: 4/5


Taru Oksanen

---