Voivod - Infini

Nuclear Blast 2009

Julkaistu : 23 syyskuu 2009

Kansikuva puuttuu

Scifi teemojen ja kaasunaamareiden kanssa flirttaavan kanadalaisen Voivodin viimeiseksi levyksi Infini kuulostaa yllättävän elinvoimaiselta. Ei ehkä eniten tässä ajassa olevalta, mutta mitä voisikaan odottaa yhtyeeltä, jonka taival alkoi jo vuonna 1982. Se mitä vuosien mittaan on tapahtunut, on johtanut selkeämpiin kappalerakenteisiin ja suoraviivaisempiin soundeihin. Trash metal -vaikutteet ovat painuneet alemmas ja nyt mukana on enemmän grunge ja hardrock -meininkiä.
 Kulttimainetta nauttinut pienemmän piirin diggailun kohteena ollut Voivod lienee kuitenkin tullut nyt tiensä päähän. Ainakin tässä muodossaan. Levy on nimittäin koottu yhtyeen syöpään menehtyneen kitaristin ja biisintekijän Denis ”Piggy” D’Amourin kotonaan tekemistä äänityksistä. Tämän voisi kuvitella vaikuttaneen levyntekoon paljonkin, mutta kuulijalle tästä ei välity mitään sellaista, joka antaisi viitteitä kappaleiden olevan mahdollisesti jopa biisiraakileista kokoon parsittuja.
 Noin puolet levyn kappaleista on sellaisia, jotka kolahtavat saman tien. Suoraviivaisen mätön lisäksi seassa on myös biisejä, jotka ottavat pidemmän ajan tarttuakseen ja panostavat enemmän sanoitusten sisältöön. Materiaali uhkaa kuitenkin ajoittain kärsiä lievästä tasapaksuudesta, mutta osa tästä menee soundien piikkiin. Levyn groove sitä vastoin on hyvä ja siitä voitaneen kiitellä myös mukana häärivää Metallicassa päähän potkittua Jason ”Jasonic” Newstediä.
 Levyn kappaleiden parhaimmistoa edustavat mm. A Room With A V.U ja Deathproof. Levyn päättävä Volcano kuulostaa Peer Güntin käsittelyssä olevalta Mötorheadin Ace Of Spadesilta. Ei siis kaikkein ominta Voivodia, mutta toimii siitä huolimatta.
 Ei mitään mullistavaa, mutta mutkatonta ja parhaimmillaan brutaalia runttausta.


Pisteet: 4/5


Janne Hietanen

---