Rauli "Badding" Somerjoki - Henkilökohtaisesti

Siboney 2006

Julkaistu : 1 kesäkuu 2007

Somerjoki-julkaisuille ei näy loppua. Ellei levyistä julkaista jälleen uusittua cd-versiota, niin sitten ilmestyy kokoelmia milloin Elvis-kappaleista ja milloin hiteistä. Tällä kertaa kokoelman teemaksi on otettu Baddingin sävellykset. Ja niitä on levylle otettukin mukaan 23, joista kokoelman avaava En ymmärtää voi -demo on kokonaan aiemmin julkaisematon. Baddingin sävellykset on teemana kelvollinen, mutta Badding-julkaisujen määrä huomioiden tarpeeton.

Kaikkea muuta kuin tarpeeton sitä vastoin on kokoelman mukana seuraava dvd, jolle on koottu toistakymmentä videoitua laulua sekä Peter von Baghin tekemä Lähikuvassa-dokumentti Somerjoesta. Luonnollisestikin dvd:llä on mukana Iltatähden legendaariset Ja rokki soi sekä Nuori rakkaus, joiden yhteydessä tehdyssä haastattelussa artisti vaikuttaa lievästikin ilmaistuna ulkopuoliselta ja vaivaantuneelta. Suomi-illan Sulamith- ja Tammerkoski-humpat taas ovat hellyttävää katseltavaa ja tulvivat tv:n läpi lämmintä tunnelmaa. Samaa voi sanoa osin myös Nuotit hukassa -ohjelman kappaleista, joissa Rauli nousee arvoon arvaamattomaan sangen vaatimattoman orkesterin rinnalla. Jo osaksi suomalaista viihdehistoriaa on muodostunut välähdykset Baddingistä Mika Kaurismäen elokuvassa Arvottomat, jotka löytyy myös dvd:ltä. Uljaana päätöksenä videoille kuullaan vuodelta 1986 peräisin oleva taltiointi kappaleesta Tähdet, tähdet, joka onkin kappaleista ainoa jota ei kuulla livenä dvd:llä.

Dvd:n sisältötoteutus ansaitsee suitsutusta. Teknisesti miinusta kuitenkin siitä, että levy ei näemmä suostu kaikissa dvd-laitteissa toimimaan laisinkaan. Siboney näkyy viime vuonna vaihtaneen levyjensä painopaikkaa, mikä tämän perusteella oli virheratkaisu. Data-Matessa painetut dvd:t kun ovat temppuilleet ennenkin.


Pisteet: 3/5


Juha Rantala

---